Se întâmplă după ce în ultimele două săptămâni la nivel de raionul Căușeni numărul cazurilor de infectare prin COVID, au crescut simțitor.

Potrivit datelor oferite de Centrul pentru Sănătate Publică Căușeni, la data de 14 septembrie 11 elevi din raion făcuseră boala, astfel clasele acestora au fost impuse să studieze la distanță.

Vorbim aici despre 3 clase de elevi din satul Fîrlădeni, 2 clase de la LT Mihai Eminescu din Căușeni, 2 de la Căinari, 1 clasă de la LT Meșterul Manole Sălcuța, 1 clasă de la LT A. Pușkin, Căușeni și o clasă de la LT Alexei Mateevici, Căușeni.

Totodată există cazuri de infectare prin COVID și în rândul angajaților din învățământ . Astfel în ultimele zile au făcut boala un profesor de la LT Mihai Eminescu, Căușeni, 2 de la Plop-Știubei, 2 de la Sălcuța și alți 3 angajați ai grădiniței din Sălcuța.

Potrivit Centrului pentru Sănătate Publică Căușeni doar la data de 13 septembrie în raionul Căușeni au fost înregistrate 20 de cazuri noi de infectare, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică alte 40 de cazuri noi de COVID

În ultimele două săptămâni raionul Căușeni a înregistrat 161 de cazuri noi de infectare.