Atenție la respectarea măsurilor antiepidemice impuse de Comisia Națională de Sănătate Publică!
Poliția din Căușeni împreună cu reprezentanții Centrului de Sănătate publică au intensificat controalele.
Două farmaciste și o persoană fizică amendată sâmbătă pentru nerespectarea măsurilor de protecție și control a infecției Covid-19.
Alte 56 de persoane revenite recent de peste hotarele țării și care se află în autoizolare la domiciliu, au fost verificate. Unii dintre ei s-au ales cu amendă între 2 și 5 mii de lei.
Astfel, în dimineața zilei de 21 august mai mulți agenți economici din raion s-au trezit cu oamenii legii la ușă.
Aceștia au verificat dacă persoanele care se află în interiorul unității comerciale poartă masca de protecție, dacă cumpărătorii respectă distanța de cel puțin un metru între ei și dacă sunt luate toate măsurile de profilaxie, registrul evidenței perioadei de dezinfecție, dotarea cu dezinfectanți și termometre non contact și altele.
Au fost verificate stațiile PECO, disco-barurile, restaurantele, cantinele, cafenele, zonele de agrement, terasele, centrele şi piețele comerciale, precum şi alte localuri de interes public.
Totodată au fost supuse verificărilor unitățile de alimentație publică, privind respectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.
Un agent economic a fost depistat și documentat în ceea ce privește nerespectarea măsurilor de protecție și control a infecției COVID 19.
Acesta s-a ales cu amendă între 18 și 22 de unități convenționale, alături de alte 2 farmaciste din oraș.
Angajații Inspectoratului de Poliție Căușeni, susțin că în următoarele zile vor intensifica activitățile de informare și sensibilizare a populației, în locurile aglomerate, difuzând mesajul sonor, prin intermediul amplificatoarelor de la autospeciale.
Astfel și în următoarele zile vor fi desfășurate activități de prevenire şi control:
– monitorizarea activității agenților economici.
-patrularea localităților cu incidență sporită de comitere a infracțiunilor și contravențiilor, sectoarelor cu flux sporit de cetățeni.
Potrivit oamenilor legii aceste măsuri au scopul de prevenire și informare a cetățenilor despre riscul sporit de infectare virusul COVID-19.