Începând cu data de 22 noiembrie în raionul Căușeni a demarat procedura de vaccinare a copiilor de 12 ani și peste, împotriva COVID-19.

 Un ordin în acest sens a fost semnat de Ministra Sănătății Ala Nimerenco încă la data de 17 noiembrie.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [333.07 KB]

 Imunizarea se va face doar la solicitarea părintelui, tutorelui, reprezentantului legal și cu acordul informat al lor. În acest scop, este utilizat vaccinul Pfizer/ BioNTech prin administrarea a două doze la un interval de 21 de zile.

Imunizarea este permisă doar în Centrele de vaccinare din cadrul instituțiilor medicale și interzisă în cadrul punctelor mobile organizate în localități.

În mod prioritar, se recomandă a fi vaccinați copiii care prezintă comorbidități și care prezintă un risc mai mare pentru dezvoltarea formelor grave de COVID-19. Vaccinarea se va efectua la prezentarea actului de identitate național sau străin, cum ar fi certificatul de naștere, buletinul de identitate, pașaportul.

Se permite vaccinarea împotriva COVID-19 doar în cazul exprimării dorinței de vaccinare a părintelui sau reprezentantului legal al copilului în baza unei cereri de solicitare a imunizării pe numele instituției medicale sau medicului de familie.

 În prezent, în Republica Moldova, este disponibil vaccinul Pfizer/ BioNTech și cu acesta se realizează imunizarea copiilor.

La moment vaccinarea copiilor împotriva COVID cu vârsta de 12 și peste se realizează doar în cabinetul imunologic al Centrului de Sănătate Căușeni.