Până în prezent, mai mulți primari și angajați din domeniul APL din raionul Căușeni s-au infectat cu COVID-19, iar unele primării au fost sau sunt în carantină. Cea mai tragică situație a avut loc însă în satul Ucrainca din raion, când primarul Ion Crivoi s-a stins din viață din cauza virusului.În unele cazuri s-a infectat întreagă familie a unor primari. Primarul de Săiți, Căușeni, Valeriu Musteață a trecut prin cea mai grea experiență din viața sa. La sfârșitul lunii mai s-a infectat cu COVID-19, la câteva zile distanță, testele au fost pozitive și în cazul tuturor membrilor familiei sale: soția, fiica însărcinată în luna a opta, nepoțelul de 7 ani și ginerele.

Valeriu Musteață a fost conectat patru zile la respirație artificială la Institutul de Medicină Urgentă din ChișinăuPrima persoană din Primăria Căușeni care s-a infectat a fost paznicul, a urmat primarul, contabilul, perceptorul fiscal și secretarul.

Și primarul satului Taraclia Vladimir Cucereavâi împreună cu întreaga sa familie, dar și cu nepoțica de doar o lună și jumătate s-au infectat prin Covid.

Alături de aleșii locali și funcționarii din cadrul primăriilor s-au expus riscului mergând la serviciu pentru a fi în slujba cetățenilor.