Iisus Hristos a venit pe lume acum mai bine de două mii de ani, în cetatea Bethleemului, iar această zi semnifică începutul unei noi ere – cea a creştinismului.   Sfânta Scriptură spune că Mântuitorul s-a născut noaptea, într-o iesle, după ce Maica Domnului, Fecioara Maria, a umblat din casă în casă, însoţită de Iosif, rugându-i pe oameni să-i ofere adăpost.

Potrivit tradiţiei creştine, pruncul Iisus a venit pe lume în grajdul unui om pe nume Crăciun şi a fost încălzit cu suflarea animalelor din acel grajd. Evanghelia vorbeşte şi despre trei magi care I s-au închinat Pruncului Sfânt chiar în ziua Naşterii Lui. Micul Iisus a primit în dar aur, smirnă şi tămâie.

De Crăciun, din moşi-strămoşi, pe la casele gospodarilor umblă colindătorii pentru a vesti Naşterea Mântuitorului. În unele localităţi, este o veche tradiţie ca preotul să meargă cu icoana, binecuvântând casele şi creştinii.

În popor se zice că cei născuţi în această zi au parte de noroc toată viaţa.

Fie ca această zi sfântă să vă umple casa de lumină şi să vă aducă bucuria de a fi alături de cei dragi. Crăciun Fericit!