Primul sunet de clopoțel a răsunat astăzi în toate cele 32 de unități școlare și din raionul Căușeni. 8831 de elevi din tot raionul au fost așteptați la 1 septembrie în băncile școlare. Dintre aceștia 3596 de elevi își fac studiile în treapta primară, 4341 în clasele gimnaziale, iar 894 în treapta liceală.În anul de studii 2021-2022 în raionul Căușeni au fost înmatriculați în clasele întâi 941 de copii. Prima oră din noul an de studii, în toate școlile din țara noastră, a avut genericul „Lecția Independenței”, în contextul marcării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Îmbrăcați la patru ace și elevii din tot raionul Căușeni au mers la data de 1 septebrie în instituuțiile de învățământ pentru a da startul noului an de studii. Potrivit Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, aceștia au mers direct la ore, fără a asista la careurile festive organizate altădată .

Ei vor ocupa în fiecare zi acelaşi loc în bancă, iar lecţiile de educaţie fizică se vor petrece în aer liber.Prima lecție din acest an a fost dedicată celor 30 de ani de la proclamarea Independenței RM.

Astfel elevii au învățat care este simbolistica statului, ce înseamnă independență, suveranitate, care sunt tradițiile și obiceiurile țării noastre și au vorbit despre personalitățile marcante ale Republicii Moldova.Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a solicitat tuturor instituțiilor de învățământ ca, în perioada septembrie-decembrie 2021, să organizeze activități tematice (expoziții, concursuri, mese rotunde etc.) dedicate aniversării a 30 de ani de independență.

Copii din tot raionul spun că le-a fost dor de școală și au așteptat nerăbdători să-și revadă colegii.Înainte de începerea noului an de studii Comisia Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică a mai cerut ca în instituţiile de învăţământ să fie marcate benzi de deplasare pentru a face mai simplă respectarea distanţei de cel puţin un metru. Iar instituţiile care nu au posibilitatea să respecte această distanţă între elevi vor organiza procesul de studii în regim mixt, adică online şi în sălile de clasă.

În raionul Căușeni și fac studiile 8831 de elevi, dintre care anul acesta au fost înmatriculați în clasele întâi 941de elevi.