Grădinița din Căușeni cu cele mai mari investiții din ultimii ani așteaptă să fie finalizată. O parte din fațada instituției a fost deja renovată, acoperișul schimbat, iar din economiile făcute la licitație autoritățile locale au reușit să construiască un gard și să repare bucătăria și spălătoria instituției.La moment au loc lucrări de termoizolare, iar oficialii spun că desi trebuia data în exploatare la 10 septembrie , inaugurarea va întârzia cu cel puțin o lună.

Curcubeul a revenit în sfârșit în locul în care era așteptat de o jumătate de veac și anume pe fațada grădiniței. Vorbim astăzi de gunica instituție preșcolară cu predare în limba rusă din Căușeni, care poartă denumirea de „Curcubeu”.

Cei drept că de la deschiderea grădiniței de mai bine de o jumătate de veac și până în prezent curcubeul nu a apărut niciodată drept simbol al acesteri grădiniței, iar pentru ca el să apară a trebuit să se aștepte decenii la rând.

În 2021 cu ajutorul banilor de la Bugetul de stat instituția preșcolară a fost în sfârșit renovate, iar pe fațada acesteia a apărut cel mai mare curcubeu existent vreodată în această grădiniță.

Lucrările de modernizare au început încă în luna mai al anului curent, iar conform proiectului ele trebuiau încheiate la 10 septembrie.

Către această data nici pomină însă de sfârșitul acestora. Încă o lună spun muncitorii care afirmă că în vară au făcut mai multe pause din cauza lipsei de material de construcție.

Chiar și așa schimbările care au loc la această unitate școlară sunt semnificative, cu acoperiș nou și clădire termoizolată, instituția a devenit a fi cea mai modern grădiniță din oraș.

Datorită economiilor efectuate în urma licitației de peste jumătate de million de lei instituția și-a reparat și o parte din încăperi, una dintre acestea fiind bucătăria.

În această instituție preșcolară din Căușeni sunt integrați 100 de copii.