Clopoţelul a anunţat din prima zi de şcoală şi despre măsurile de siguranţă în trafic. Pentru evitarea situațiilor de accidente și traversarea corectă a străzilor, Inspectoratul de poliție Căușeni, în comun ,,AO Filiala Căușeni UCA,, RM la data de 1 septembrie 2021, au vizitat micuții claseror I-a, a Liceului Teoretic ,,Ion Creanga,, din or.Căușeni.Picii care au păşit în clasa I au învăţat regulile de circulaţie, iar la sfârşitul orei au fost răsplătiţi cu dulciuri. Iniţiativa a venit din partea Inspectoratului de Poliție Căușeni, în urma unui ordin emis de Inspectoratul General al Poliției, iar în curtea școlii au avut accest doar oamenii legii care sunt vaccinați.

Chiar în prima lor zi de școală au dat față în față cu polițiștii. Vorbim despre micuții de la LT Ion Creangă din Căușeni care au fost instruiți de oamenii legii, în comun cu inspectorii și conducătorii auto de la Uniunea conducătorilor auto din Moldova.

Astfel copii au fost învățați cum trebuie să traverseze strada, care sunt normele de siguranță rutieră, unde trebuie de staționat atunci când mergem spre și dinspre școală și cât timp trebuie să ne ia traversarea șoselei.

Polițiștii  împreună cu angajații ,,AO Filiala Căușeni UCA,, RM au venit în fața copiilor  cu următoarele recomandări, pentru pietoni: Să circule numai pe trotuare sau pe potecile laterale ale drumurilor;Să traverseze  strada numai prin locuri special amenajate, să nu traverseze strada alergând,  pentru a oferi  conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

Acțiunea de informare a elevilor privind siguranța pietonilor în trafic va avea loc pe parcursul lunii septembrie, în majoritatea instituțiilor școlare din raion.

Aceasta are drep scop reducerea accidentelor rutiere cu implicarea copiilor.