Mai bine de 10% din numărul total de elevi din raionul Căușeni sunt transportați zilnic cu  autobuzele școlare în instituția de învățământ.

Vorbim de elevi din localitățile Регvоmаisс, Constantinovca, Baurci, Chircăiești Noi, Cîrnățenii Noi, Sălcuța Nouă, Рlор, Florica, Tănătarii Noi, Fîrlădenii Noi, Ștefănești și Surchiceni. Este vorba de 1027  de elevi din diferite colțuri ale raionului care sunt nevoiți să se trezească zilnic cu câteva ore mai devreme pentru a ajunge la școala de circumscripție din altă localitate. Există însă și cazuri când elevii sunt transportați la școala din același sat. Aici este vorba de localități mari precum Fîrlădeni, Săcuța, Hagimus, Copanca și Tocuz.

Aici inițiativa de a transporta elevii a venit de la autoritățile locale, care și-au asumat angajamentul de a oferi un transport în comun copiilor din sat, pentru a ajunge la timp la școală, cheltuielile pentru transportare suferindu-le bugetul primăriei.

Pe parcursul anului de studii 2021-2022 treisprezece rute asigură transportul școlar al elevilor.

Cei mai mulți  elevi transportați zilnic sunt din satul Fîrlădeni 183 de elevi, urmează Tocuzul cu 175 de elevi transportați zilnic și Sălcuța  102 elevi .

Iar cei mai puțini elevi, 23 la număr, transportați la școală sunt din  satul Surchiceni, până la gimnaziul din satul Baimaclia. 

Cel mai lung traseu până la școală este de aproximativ 35 de km și  începe din Cîrnățenii Noi, trece prin Sălcuța Nouă pentru a ajunge la școala din orașul Căinari.

Cei mai mulți km pe zi, 80 la număr,  îi face însă ruta Constantinovca-Pervomaisc-Căinari, care transportă zilnic 51 de elevi din două localități .

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [4.10 MB]

În cele 30 de unități școlare ale raionului Căușeni își fac studiile 8831 de elevi, 7804 dintre acești ajung la școală de sine stătător, alți 1027, ceea ce constituie 11,63% ajung la lecții cu ajutorul autobuzului școlar.

Elevii sunt transportați la școală gratuit.