În ultimii doi ani LT Alexei Mateevici din Căușeni a beneficialt de un proiect în valoare de un million 700 de mii de lei. Este vorba de un grant oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii care și-a propus să schimbarea tuturor ferestrelor de la această instituție precum și construirea a nouă blocuri sanitare în liceu. Evenimentul de dare în expoloatare a acestor lucrări a adunat la Căușeni o serie de oaspeți.

Pe 27 septembrie, Laura Hruby, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA, a vizitat liceul teoretic Alexei Mateevici interesându-se de impactul acestui proiect și de importanța contribuției financiare a Ambasadei SUA.

La evenimentul festiv care a avut loc în sala instituției preuniversitare de învățământ au participat și oficiali de la Direcția educație, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Proiectul în valoare de 556 de mii de dolari, câștigat de administrația instituției de la Ambasada Satatelor Unite ale Americii a prevăzut schimbarea a 85 de geamuri și reparația capitală a 9 blocuri sanitare de la toate trei nivele.

Acum elevii liceului afirmă că în școală este mult mai cald,iar confortul orelor este important pentru o educație de calitate.Profesorii primului liceu cu predare în limba română deschis la Căușeni spun că geamurile instituției nu mai fuseseră schimbate de 68 de ani.

Daria Dormenco, directoarea instituțuiei afirmă că din cauza pandemiei proiectul care a demarat încă în 2018 a fost amânat de câteva ori, iar la un moment dat nu mai credea că va fi implementat.

În LT Alexei Mateevici din orașul Căușeni și fac studiile peste 500 de elevi.