La Spitalul “Ana și Alexandru” din Căușeni, urmează să fie deschisă o nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare. Aceasta este construită de la zero și va avea o capacitate de 7 paturi. Secția va deveni un adevărat centru de excelență în acest domeniu la nivel de regiune, deoarece urmează a fi dotată cu echipamente moderne, după toate standardele. Astfel, va crește calitatea serviciilor medicale oferite pacienților, dar și condițiile de muncă ale medicilor.

Până în luna aprilie a acestui an Spitalul raional Căușeni va beneficia de o secție nou nouță de reanimare, în valoare totală de aproximativ 4 milioane de lei. Lucrările de reconstrucție au demarat încă anul trecut și sunt executate în proporție de 90 la sută. Noua secție este amplasată la etajul unu al blocului cu patru nivele și are o capacitate de 7 paturi.

Tot aici va funcționa un laborator medical, dar și mai multe încăperi pentru serviciile de terapie intensivă. Cel mai important aspect ține de asigurarea acestor paturi cu toate utilajele medicale necesare, iar pentru acest lucru a fost creată deja o adevărată infrastructură de rețele.Medicii Spitalului raional afirmă că așteaptă de ani buni o secție de reanimare dotată după toate standardele medicale în vigoare.

De la uși pliabile din sticlă, până la ventilare și oxigen centralizate, toate vor contribui la serviciile de calitate mai bune oferite pacienților.După activarea noii secții de reanimare, timpul de reacție a medicilor în cazuri grave se va reduce substantial, spun lucrătorii spitalului care afirmă că așteaptă această secție de ani buni.

Cetățenii raionului Căușeni afirmă că în ultimii ani serviciile medicale oferite au devenit mai calitative, iar această secție va oferi confort atât pacienților cât și lucrătorilor medicali.Noua secție de reanimare a fost construită din bugetul raionului.

Până la moment au fost investite peste trei milioane și jumătate de lei. Potrivit oficialilor de la raion în viitorul apropiat urmează a fi transferată ultima tranșă din suma preconizată.

Totodată, datorită unor proiecte ale Spitalului, o parte din utilajul necesar va fi asigurat din fonduri personale, fonduri atrase la la Ministerul Sănătății, iar mobilierul oferit de Republica Cehă. Noua secție art trebui să fie funcțională la începutul lunii aprilie a anului current.