La data de 9 octombrie la Căușeni  a avut loc un training in-house  pentru media locală cu subiectul ”Noile tendințe în media. Adaptarea conținutului media pentru rețelele de socializare.”

Formatoarea și jurnalista ”Cu SENS” Liuba Șevciuc, împreună cu echipa ”Studio-L”, Căușeni și un grup din 10 tineri jurnaliști au identificat noile tendințe în media la nivel mondial și în Republica Moldova.

Tinerii, elevi din instituțiile școlare ale raionului Căușeni, inițiați în jurnalism au aflat ce este o știre, care este structura acesteia, cum să aleagă subiectul și cum să prezinte o informație de interes comunitar.

De asemenea, au fost prezentate cerințele și instrumentele de adaptare a conținutului media pentru rețelele de socializare, iar participanții au avut posibilitatea să exerseze, în cadrul activităților practice, realizând diferențele vizuale și de conținut.

Elevii au avut posibilitatea să afle cât de complexă este munca într-o redacție,care sunt tendințele actuale în domeniul jurnalistic, și ce trebuie de întreprins pentru atragerea audienței.

Jurnalista Liuba Șevciuc, a încurajat pe tineri să fie activi, să devină reporteri cetăţeneşti în localitatea lor, semnalând în acest fel problemele cu care se confrunta atât tinerii, cât şi comunitatea per ansamblu.

De asemenea, ei au aflat cum se realizează o știre pe rețelele sociale, pe site-ul oficial  și au practicat instrumente multimedia. Elevii  au discutat cu jurnaliștii despre posibilitățile și oportunitățile acestei meserii.

La instruire a asistat colaboratoarea  ERIM, Olga Comerzan.

 Această activitate face parte din cadrul proiectului ” Asigurarea echității de gen și a egalității de șanse – un deziderat major al timpului” , implementat de TV Căușeni Studio-L  , în cadrul Programului “Consolidarea presei independente și a educației mediatice în Republica Moldova.

Găsești aici o Galerie FOTO