Gerul bate în retragere, vremea se îmblânzeşte, însă raioanele Căuşeni şi Ştefan Vodă rămân sub incidenţa Codului Galben de vânt puternic, valabil pentru perioada 14-15 ianuarie, notează Studio-L.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile, în regiune se prevăd până la plus 7 grade Celsius, ziua, şi între 0 – minus 3 grade, noaptea.

De asemenea, în intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului din direcție vestică, în rafale de până la 15-20 m/s.

În contextul Codului Galben de vânt puternic care a fost emis pentru zilele de 14 și 15 ianuarie, se anunță posibile situații periculoase în rețelele electrice.

Cetățenii sunt avertizați că în această situație meteorologică crește riscul producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene și a diferitor deranjamente, inclusiv a întreruperilor în furnizarea energiei electrice.

În acest context, Întreprinderea Premier Energy vine cu câteva reguli de protecție pentru cetățeni, împotriva electrocutărilor:

Explicați copiilor riscurile legate de contactul cu energia electrică în situații de avarii și asigurați-vă că pe durata intemperiei ei se vor afla în siguranță;

Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci

Marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați monitorizarea acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi  animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

Despre orice incident informați urgent operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.