Consiliul raional Căușeni a promovat-o la data de 15 septembrie curent pe Tatiana Pălăduță la funcția de șef al Direcției educație, cultură, tineret și sport al raionului Căușeni.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [3.02 MB]

Decizia a fost votată de 20 de consilieri raionali după ce ia  fost depus acordul scris а doamnei Tatiana Paladuță, a fost înaintată o  scrisoare de rесоmапdаrе din partea vicepreședintelui raionului Căușeni Nicolae Ermurache, iar avizul de expertiză anticorupție stabilește că  proiectul de decizie ,,cu privire la пumirеа in funcție prin рrоmоvаrе” rеsресtă interesul public și, in redacția рrорusă, nu conține fасtоri de risc care pot gепеrа riscuri de corupție.

Tatiana Pălăduță este născută în anul 1980 în satul Opaci din raionul Căușeni , absolvește Universitatea de Stat din Tiraspol la specialitatea – profesor de geogratie și biologie. La moment aceasta deține gradul didactic unu. Pălăduță a mai activat timp de 4 ani în calitate de directoare la gimnaziul Ion Ungureanu din Opaci, iar de 4 ani este șefă adjunctă la Direcția de Educație a raionului Căușeni. De mai bine de doi ani aceasta conduce interimarul funcției.

Există voci care spun însă că decizia de promovare a lui Pălăduță în această funcție nu ar fi tocmai legală și asta pentru că Codul Educației ar stabil clar criteriile de ocupare a acesteia și anume prin concurs. Totodată regulamentul modificat miercuri de consiliul raional care ar favoriza această promovare nu ar avea încă putere juridică până nu este publicat pe acte locale.md.Consiliul raional Căușeni nu a comentat încă această situație.

Vă reamintim că de mai bine de doi ani raionul Căușeni nu ar fi avut un șef la Educație, asta chiar dacă acest domeniu consumă peste 70% din banii bugetului întregului raion.