În perioada 2022-2024, în raionul Căuşeni vor fi implementate patru proiecte de dezvoltare regională, cu finanţare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Lista proiectelor admise pentru finanţare, printre care se regăsesc şi programele din Căuşeni, a fost aprobată ieri de Guvernul Republicii Moldova, notează Studio-L.

Astfel, autorităţile aduc veşti bune pentru locuitorii din sectorul Căuşeni Vechi. Aceştia vor beneficia de un proiect de consolidare a revitalizării urbane prin dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice în sector. Proiectul face parte din compartimentul „Dezvoltare urbană”.

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, trei proiecte au fost incluse în Programul „Infrastructura regională”. Acestea sunt:

Apeduct magistral Ștefan Vodă – Căușeni – Căinari – raioanele Ștefan Vodă, Căușeni și Căinari;

Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din oraşul Căușeni, etapa II, și construcția sistemului de canalizare în sectorul Căușeni Vechi;

 

 

 

 

 

Asigurarea bunei funcționalități a stației de epurare prin extinderea rețelelor de canalizare și regionalizarea serviciului din oraşul Căușeni.

În total, 46 proiecte de dezvoltare vor fi implementate în regiunile și localitățile țării, în perioada 2022-2024, cu un cost estimativ de 1,5 miliarde de lei. Banii vor fi destinați pentru creșterea accesului oamenilor la infrastructura de alimentare cu apă și sisteme de canalizare, modernizarea infrastructurii spațiilor publice etc.