Perioada de iarnă, în special cea a sărbătorilor,  este „de aur” pentru hoţii de buzunare. Cozile şi agitaţia din unităţile comerciale, fie închise, fie deschise, haine multe şi groase pe oameni, fapt ce-i face mai puţin sensibili la atingeri sau manipulaţii, le permit tâlharilor să-şi facă treabă cu uşurinţă.

Pentru a preveni furturile din buzunare și genți în locurile aglomerate, în special piețe și supermarketuri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Căușeni, desfășoară activităţi de informare şi sensibilizare în raion, notează Studio-L.

Astfel, pentru a nu deveni victimă a hoților, polițiștii vin cu mai multe recomandări.

„Sunt nişte reguli simple, iar respectarea lor poate feri omul de pierderi materiale, întâmplări neplăcute şi emoţii negative. Cine e prevenit şi informat, e asigurat”, susţin surse de la poliţie.

În acest context, oamenii legii indică că geanta, poşeta sau borseta, trebuie să fie așezate în față, astfel încât să fie mereu la vedere.

„Când sunteți la cumpărături și folosiți un cărucior, nu așezați niciodată portofelul sau geanta deasupra cumpărăturilor. Nu păstrați banii în buzunarele exterioare ale vestimentației și nu țineți banii, actele și cheile în același loc”, previne Poliţia.

De asemenea, poliţiştii atenţionează cetăţenii să fie cu mare grijă şi la folosirea cardurilor, deoarece, la extragerea de numerar din bancomate, există riscul ca aceştia să fie urmăriţi și să le fie sustrasă suma de bani.

Totodată, oamenii trebuie să nu se lase atrași în locuri dosite sau ferite de ochii lumii, pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos li s-ar părea. S-ar putea pomeni să ajungă victime ale pungaşilor şi să nu-i poată ajuta nimeni.

„În situația în care deveniți victima unei infracțiuni sau furt, anunțați Poliţia la numărul unic de urgență 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix”, a rezumat Inspectoratul de Poliţie Căuşeni, citat de Studio-L.