Câteva acțiuni de salubrizare au fost organizate, după ce tinerii corespondenți comunitari au semnalat, în presă, problema gunoiștilor neautorizate și au indicat asupra neajunsurilor managementului deșeurilor în localitate.

 

Astfel, în rezultatul unei colaborări eficiente dintre Primărie și Î.M „Ursoaia-Service” a fost organizată o acțiune de salubrizare, fiind lichidată o gunoiște neautorizată din preajma școlii vechi. Voluntarii adulți s-au mobilizat și au făcut ordine exemplară pe teritoriul respectiv.

De menționat că la mijlocul lunii octombrie, un grup de circa 80 de elevi au desfășurat o altă acțiune de salubrizare, în cadrul căreia au adunat gunoiul și deșeurile din plastic pe câteva dintre cele mai importante străzi din sat.

Tot în luna octombrie, un grup de elevi de la gimnaziul din Ursoaia, au făcut ordine în interiorul unei clădiri nefinisate și pe teritoriul adiacent, care au fost transformate în gunoiște neautorizată de către unii săteni.

La Ursoaia, problemele de salubrizare vor fi rezolvate mai ușor, în special după ce, zilele trecute, localitatea a achiziționat, în cadrul unui proiect, un tractor de marca „Belarus”.

Transportul are în dotare șase utilaje, inclusiv pentru deszăpezire, care vor fi folosite de Î. M. „Ursoaia-Service” la efectuarea lucrărilor de salubrizare în sat.