Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis prelungirea până la 15 martie a stării de urgență în sănătate publică, notează Studio-L.

Pe 12 ianuarie, s-a întrunit în şedinţă şi Comisia raională extraordinară de sănătate publică din raionul Căuşeni. Comisia a stabilit măsurile de prevenire şi combatere a COVID-19, în funcţie de pragurile de alertă stabilite în localităţile raionului.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [4.89 MB]

La ora actuală, singurul sat din raion care este sub Cod Roşu de alertă este Ursoaia.

Oraşul Căuşeni, satele Chircăieşti, Cârnăţeni, Hagimus, Sâiţi, Tocuz şi Zaim, sunt sub Cod Portocaliu de alertă.

În acelaşi timp, satele Baccealia, Baimaclia, Chircăieştii Noi, Cârnăţenii Noi, Coşcalia, Grădiniţa, Grigorievca, Opaci, Plop-Ştiubeai, Tănătari, Tănătarii Noi şi Ucrainca, nu au înregistrat nici un caz de infectare şi sunt sub Cod Verde.

Analiza situaţiei epidemiologice din ultima perioadă la infecţia COVID-19, în raionul Căuşeni, denotă o activizare bruscă a procesului de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Astfel, în prima săptămână a anului 2022, numărul de bolnavi cu SARS-CoV-2 a crescut în raion de circa patru ori faţă de ultimele săptămâni ale anului 2021, iar cazuri de infectare au fost înregistrate în 19 localităţi din raion.

Gradele de alertă sunt stabilite în baza incidenței de cazuri de infecție cu COVID-19. Or, pragul de alertă roșu va fi activat în cazul în care care incidența de cazuri de infecție cu COVID-19 va constitui 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii populație pentru ultimele şapte zile cumulativ. În acest caz, instituțiile  de învățământ general vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor, iar entitățile publice și private vor organiza regimul de muncă cu introducerea muncii la domiciliu, fie vor opta pentru un program de lucru diferențiat.  

Lilia Grubîi