Grigore Repeșciuc, fost primar al orașului Căușeni și fost deputat, nu va putea exercita o funcție publică în următorii trei ani. Se întâmplă după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) s-a pronunțat în dosarul în care acesta a cerut anularea actului Autorității Naționale de Integritate (ANI), prin care s-a constatat că pe când era primar la Căușeni a semnat contracte cu firma socrului său, la care și soția sa era angajată.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [246.57 KB]

CSJ a emis la data de 22 decembrie curent o încheiere prin care a declarat inadmisibil recursul depus de Grigore Repeşciuc împotriva deciziei instanței de apel, prin care s-a menținut hotărârea primei instanțe de a respinge ca neîntemeiată acțiunea declarată de fostul primar al orașului Căușeni.

Astfel, Repeșciuc este decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică pe un termen de trei ani.

Printr-un act emis la data de 24 iulie 2019, ANI a constatat că acesta a participat la luarea deciziilor, a luat decizii, a semnat acte şi contracte juridice cu firmele SRL „Galaxia-Parc” şi ÎI „Dragoş-Camenşcic”, ai căror fondator şi administrator este Aurelia Repeşciuc, prin care a admis conflict de interese real rezultat din calitatea de persoană apropiată cu Aurelia Repeşciuc, mai exact calitatea de soț al acesteia.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [10.01 MB]