Două localități din raionul Căușeni vor fi nevoite să-și aleagă în această toamnă din nou primarul.

Într-o localitate primarul a decedat, iar în alta acesta a depus cerere de suspendare din funcție înainte de încheierea mandatului.

Vorbim astăzi de satele  Ucrainca și Opaci din raionul Căușeni care sunt conduse astăzi de secretarele consiliului local.

Prima localitate din raion care a rămas fără primar încă din data de 16 martie este satul Ucrainca. Primarul de aici Ion Crivoi a decedat în urma unor complicații produse de coronavirus.

Cea de a doilea localitate care la fel a rămas fără conducător este satul Opaci. Aici primarul Gheorghe Tărâță a depus cerere de suspendare din funcție înainte de încheierea mandatului.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [1.23 MB]

Demisia primarului a aprofundat și mai mult, spun localnicii, criza de personal din cadrul Primăriei Opaci și asta pentru că primara interimară este plecată în concediu și nu are cine exercita această funcție.

Întrebată cine conduce astăzi primăria Opaci Valentina Lungu afirmă că ea și asta pentru că deși este în concediu vine pe la primărie. Iar zilele curente va fi rechemată la muncă, înainte de expirarea concediului.