În ajun de Crăciun pe stil vechi piețele agro-alimetare din Căușeni  au fost luate cu asalt de către oamenii care au venit sa cumpere bunătăți pentru masa de Sărbătoare. Desi se plâng de salarii mici si de prețuri mari nimeni nu a plecat acasă cu geanta goala.Cu două zile înainte de Crăciunul pe stil vechi in piețele din Căușeni a fost mare aglomerație. Oamenii au profitat de vremea bună, pentru a se aproviziona cu de toate in ajun de sărbători.

Cum mâncărurile tradiționale piftia si friptura nu vor lipsi de pe masa de sărbătoare, la tarabele cu fructe, legume si carne s-a făcut coadă.

Oamenii se plâng ca nu le ajung bani ca sa cumpere tot ce si-ar dori deoarece preturile au crescut înainte de sărbători iar cheltuielile întrec bugetul rezervat.

Vânzătorii spun ca au majorat preturile însă nu la toate produsele.Și în hala de carne erau oameni, cei drept că aceștia nu s-au prea înghesuit să-și umple gentile cu cârnați de casă sau carne pentru friptură.

Comercianții spun că vânzările au scăzut dramatic, un motiv ar fi și creșterea prețului la carne cu până la 120 de lei kg.

Totuși mesele moldovenilor nu vor fi goale nici în acest an, la unele magazine de mezeluri oamenii au făcut coadă până în stradă.

Vă reamintim că majoritatea moldovenilor din RM, marchează Crăciunul pe stil vechi, adică pe data de 7 ianuarie.