Bisericile din Căușeni inspectate de polițiști și pompieri!În momentul pregătirii bisericilor de Sărbătoarea Nașterii Domnului, angajaţii IGSU și MAI au atenţionat responsabilii lăcaşelor de cult din raion să respecte regulile de siguranţă pentru a evita producerea incendiilor, în special în noaptea de Crăciun pe stil vechi. Specialiştii au îndemnat şi credincioşii să fie prudenţi atunci când aprind sau ţin în mână lumânări, iar intrările şi ieşirile din biserici să nu fie îngrădite.

„Butelia de facto, indicatorul stării de funcţionalitate şi mânerul de acţiune. În caz de necesitate, scoatem siguranţa, apropiem la 1,5m – 2m de focar, îndreptaţi jetul spre sursa de foc şi lansaţi pentru prelucrare mânerul”

În context, angajaţii IGSU au venit cu mai multe recomandări pentru evitarea incendiilor în biserici.

„Interzicerea lăsării fără supraveghere a surselor cu foc deschis, amplasarea acestora în locuri special amenajate. Prezenţa mijloacelor primar de intervenţie. Asigurarea căilor de acces şi deblocarea căilor de evacuare în timpul slujbelor”, spune șeful adjunct al DSE Căușeni, Victor CHIRALINA,

Preotul Vasile DAMASCHIN, care slujeşte la biserica „Sfinților Arhangheli Petru și Pavel din Căușeni” afirmă că toate măsurile antiincendiare vor fi respectate, iar enoriașii vor fi prudenți la sursele de foc.

Potrivit IGSU, în noaptea de Crăciun pe stil vechi vor lucra 450 de pompieri şi salvatori, dotaţi cu 150 de unităţi de tehnică, pentru a interveni în caz de necesitate.