Corpurile neînsuflețite ale soților de 72 și, respectiv, 73 de ani, au și fost descoperite salvatori și polițiști după ce rudele au alertat serviciile de urgență că cei doi nu răspund la telefon de trei zile .

Văzând că nu răspund la apelurile telefonice rudele celor doi s-au deplasat de Crăciun la domiciliul bătrânilor, însă au depistat că toate ușile la domiciliu erau fost închise la cheie pe dinăuntru. Imediat aceștia au sunat la 112.

Echipajele deplasîndu-se la fața locului, inclusiv și polițistul se sector cu acordul rudelor a fost descuiată ușa din spatele domiciliului unde s-a simțit un miros de monoxid de carbon.

Astfel în bucătăria domiciliului era o plită în care era incorporat un arzător de gaz ( UGOP-P), iar pe podul bucătăriei s-a văzut un canal de ventilare care la moment era astupat.

Cadavrele celor doi soți au fost descoperite în dormitor .

Potrivit oamenilor legii acestea nu aveau semne de moarte violentă, iar corpul femei pe se observau parțial semne de putrefacție.Potrivit rudelor, cei doi soții au revenit recent din Federația Rusă de la copii.

Preliminar se constată că decesul a survenit urmare a intoxicației cu produsele arderii ale echipamentului pe gaz, cadavrele vor fi supuse expertizei medico-legale în cadrul SML Ștefan Vodă și la parvenirea acesteia.

DRSE Căușeni recomandă persoanele să nu utilizeze butelii cu gaz lichefiant în încăperile locative și echipamente pe gaz contrar normelor stabilite. În cazul în care au instalații conectate la gaze naturale, să verifice sistematic utilitatea acestora și să solicite ajutorul specialiștilor în cazul în care s-au defectat.