O grădiniță din Căușeni promovează educația ecologică în rândul celor mici prin creșterea animalelor și păsărilor de companie chiar în grupe. Aici poți ușor găsi broaște țestoase, papagali și chiar iepurași. Pe lângă faptul că cei mii au grijă de ele, acestea mai devin și personaje vii ale poveștilor. Metoda a fost pusă în practică de mai mulțui ani , de o educatoare care și-a propus ca educația ecologică să înceapă de la cea mai fragedă vârstă, iar majoritatea sălălor de grupă să aibă amenajat un colțișor al naturii.

Cam așa are lor educația ecologică în grădinița numărul șase din orașul Căușeni, aici iepurași vii care zburdă prin grupă, dincolo papagali care cântă sau chiar broaște țestoase care plonjează prin apă.

Copii sunt prietenii mici ai viețuitoarelor, iar poveștile pe care le citește educatoarea sunt personificate la propriu.Olesea Dormenco afirmă că rolul pedagogului în grădiniță  constă nu doar în a le povesti copiilor, dar și de a le arăta cum trebuie să aibă grijă de natură și cum să învețe să trăiască în armonie cu aceasta.

Procesul de formare a personalității preșcolarilor moderni, obligatoriu trebuie să prevadă și educația ecologică,o spun educatoarii care afirmă că toate activitățile de învățare sunt bazate pe astfel de exemple concrete.

Indiferent dacă discutăm despre povești, basme, sau jocuri intelectuale protecția naturii se regăsește mai în fiecare etapă de învățare la această grădiniță. Bazele atitudinii grijulii față de natură, formarea cunoștințelor despre lumea înconjurătoare și abilitatea de a observa frumusețea naturii — trebuie să fie insuflate copilului încă de la o vârstă fragedă spun educatorii care și-au amenajat în fiecare grupă câte un colțișor al naturii.

Directoarea unității preșcolare afirmă că educația ecologică a copiior de vârstă preșcolară, necesită abordare complex.În cadrul aceleiași instituții preșciolare de învățământ copi pe lângă îngrijiorea animalelor de companie copii mai participă și la plantarea plantelor, îngrijirea terenului de joacă, dar și la construirea coliviilor pentru păsări.  

Vă reamintim că în grădinița numărul șase din Căușeni învață 120 de copii.