Peste 300 de sambiști din toată țara s-au adunat în Centrul Sportiv de la Căușeni pentru a concura între ei pentru  un loc de frunte. Printre câștigători sunt și doi sportivi de la Căușeni, este vorba de David Savițchi și Anghelina Rusu, ambii obținând locul trei la cel mai important eveniment sportiv al anului.

Campionii mondiali, europeni și naționali și-au dat întâlnire joi și vineri la Căușeni . Este vorba de cel mai așteptat eveniment sportiv al anului pentru sambiști și anume Campionatul Moldovei la Sambo printre juniori și tineret.

În jur de 300 de sportivi din toată țara, cu vârstele cuprinse între 14 și 18 ani și-au dat întâlnire pe saltea pentru a demonstra că sunt cei mai buni.

Verei Zorea iau trebuit doar 15 secunde pentru ași învinge adversara. Tânăra este deja campioană la SAMBO și se poate lăuda cu un șir de medalii printre care locul doi la Campionatul Mondial din SERBIA de anul acesta.

David Grigoore din Căușeni a reușit ă se clasifice pe locul trei la acest Campionat. Tânărul practică acest sport de 9 ani și spune că acest Campionat a fost un prilej bun pentru a-și mări palmaresul distincțiilor cu încă o medalie.

Iulian CARAPAN, s-a întors recent de la Campionatul Mondial la Sambo unde a obținut locul cinci, tânărul afirmă că practică SAMBO de 10 ani, iar visul său cel mare este să obțină medalia de Aur la următorul Campionat Mondial la Sambo  care se va desfășura în România.

Deosebit de motivate la acest campionat s-au arătat fetele. Tinerele sportive s-au duelat pentru a demonstra că nu sunt cu nimic mai prejos decât băieții.

Campionatul Moldovei este un turneu perfect pentru a identifica cei mai buni sportivi ai țării care vor reprezenta Republica Moldova la Campionatele Europene sau Mondiale.

Președintele Federației Moldovenești de Sambo spune că din această vară proba de sport SAMBO a devenit oficial membra familiei jocurilor olimpice. Potrivit antrenorilor Campionatul Moldovei de la Căușeni a  demonstrat calitate și performanță în rândul sportivilor. Până la finele acestui an la Căușeni urmează să se mai desfășoare o  altă competiție la Sambo, la care se vor duela deja cei mai buni seniori din țară. 

În urma campionatului Național de Sambo cei mai  buni sambiști  vor reprezenta Republica Moldova la următorul Campionat European între cadeți care se va desfășura în Cipru.

Galerie FOTO