Localnicii din satul Cîrnățeni raionul Căușeni se vor menţine în formă într-o nouă sală de forţă inaugurată la data de 7 noiembrie în sat. Aceasta este dotată cu aparate moderne şi a fost deschisă cu suportul financiar oferit de „Agenția elvețiană pentru dezvoltare și cooperare” și Primăria satului Cîrnățeni. Sala care este dotată cu 7 utilaje sportive este amplasată în Casa de cultură din centrul localității. Ideea de a deschide o sală de fitness ia venit Asociației părinților și pedagogilor din localitate, care au decis să dea o continuitate a tradițiilor sportive create de ani buni la Cîrnățeni.

Evenimentul a avut loc datorită proiectului Viață Sănătoasă, care și-a propus promovarea modului sănătos de viață în localitățile din țara noastră.

Sala de sport este dotată cu aparate de fitness noi noiuțe, tinerii din localitate, au reușit deja să descopere rolul acestora.

Sala va avea și un antrenor profesionist, iar persoanele în etate care vor dori să-și mențină sănătatea vor fi instruiți în exercitarea corectă a exercițiilor fizice. Cel mai mult se bucură pensionarii care pe lângă mişcare, mai şi socializează.

Accesul în sala de fitness este gratuit, iar cetățenii de diferite vârste sunt așteptați zilnic aici pentru a duce un mod sănătos se viață.Unul dintre beneficarii proiectului va fi și primarul satului.

Proiectul a costat 100 de mii de lei, cu o contribuție semnificativă venind și primăria localității.Satul Cîrnățeni din raionul Căușeni este vestit în tot raionul prin tradițiile vechi în promovarea sportului.

Ani la rând zeci de sportive antrenați la lupte libere au luat locuri de frunte la campionatele naționale și internaționale.Următorul obiectiv al sătenilor este inaugurarea unui teren sportiv la aer liber cu acoperire artificială .

Lucrările de construcție au demarat deja, iar la moment se așteaptă îndeplinirea acestora de către antreprenor.

 Galerie FOTO